AktualnoNovostiVijesti iz Županije

Općina Legrad; DVD Zablatje proslavilo 90. godišnjicu osnutka društva

DVD Zablatje proslavilo je 90. godišnjicu osnutka društva polaganjem vijenca kod križa na groblju, a zatim je uslijedio svečani mimohod od vatrogasnog doma do crkve Svetog Martina gdje se održala Sveta misa koju je vodio župnik Igor Radašić. Svečanoj sjednici prisustvovalo je oko stotinjak gostiju, predsjednik VZŽ koprivničko-križevačke Darko Palaš, predsjednik VZO Legrad Vladimir Piškor i načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić.

Priznanja za dugogodišnji rad u DVD-u Zablatje su dobile Ana Marija Goričanec i Sandra Androci, a brončanom vatrogasnom plamenicom za hrabrost i požrtvovnost na vatrogasnim intervencijama dobili su Dragutin Meštrović, Tihomir Janeković, Tomislav Androci i Nino Bukovčan.

Brončanu vatrogasnu medalju za poseban doprinos zaštiti od požara i vatrogastvu dobili su Emerson Sokolić, Sandra Androci, Lidija Bukovčan, Sandra Janeković i Ana Marija Goričanec. Srebrnu medalju za poseban doprinos zaštiti od požara i vatrogastvu dobili su Ivica Golubić i Vedran Goričanec.

Zlatnu vatrogasnu plamenicu za hrabrost i požrtvovnost na vatrogasnim intervencijama dobili su Slavko Golubić i Zdravko Korošec.

Zlatnu vatrogasnu medalju za poseban doprinos zaštiti od požara i vatrogastvu dobili su Emil Kučan i Ivan Jazvec.Hrvatska vatrogasna zajednica za posebne zasluge odlikovala je tajnika Vladu Kovačeka, dugogodišnjeg člana i aktivnog vatrogasca.

DVD Zablatje uručio je i plakete u znak zahvale Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici, VZ Koprivničko-križevačke županije, VZO Legrad, Općini Legrad, Koprivničko-križevačkoj županiji te Ivici Golubiću i Davidu i Ivanu Meštroviću.

Dobre želje i vjeru u dobar rad i u narednim godinama izrazili su i Vladimir Piškor, predsjednik VZO Legrad, te Ivan Sabolić, legradski načelnik.

Nakon večere održana je predstava “Krtice” Kerekesh teatra, a zatim se nastavilo narodno veselje.

Izvor; Općina Legrad

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live