NovostiVijesti

Općina Pitomača; U Šašnatom Polju otvorena novoizgrađena vodoopskrbna mreža

U Pitomači je svečano otvorena novoizgrađena vodoopskrbna mreža Šašnato Polje kojom je osigurana voda za piće iz vodoopskrbnog sustava za to područje. Projekt je vrijedan 3.155.837 kuna (bez PDV-a), a najveći dio ovog projekta sufinanciraju Hrvatske vode i to u iznosu od 2.524.669 kuna, dok će se ostatak financirati sredstvima Općine Pitomača i tvrtke Vodakom u iznosu od 631.167 kuna.

Na samom početku prisutnima se obratio direktor tvrtke Vodakom Antonio Vidović koji je naglasio kako su izgradnjom vodoopskrbnog sustava Šašnato Polje stvoreni svi preduvjeti za izgradnju vodoopskrbe naselja Križnica, a već u ovoj godini nadaju se raspisivanju natječaja, odabiru izvođača i početku samih radova prema naselju Križnica.

Projektu se provodi u dvije faze, od kojih je prva faza Šašnato Polje završena, a druga faza radova je za prekodravsko naselje Križnica u duljini od oko 12 kilometara. Prisutnima se obratio i načelnik općine Pitomača Željko Grgačić te istaknuo kako se nastavkom projekta i vodoopskrbe na Križnici završava kompletna vodovodna mreža na području cijele općine Pitomača.

Da je ovo zaista velik doprinos za općinu Pitomača i Virovitičko-podravsku županiju istaknuo je i virovitičko-podravski župan Igor Andrović, dok je generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković naglasio kako je do sada u posljednjih nekoliko godina na području općine Pitomača izgrađeno 25 kilometara novih vodoopskrbnih cijevi te da je iznimno važno da se građani priključuju na javni vodoopskrbni sustav koji u sebi nosi sigurnost kvalitete.

Riječi zadovoljstva s prisutnima je podijelio i saborski zastupnik Josip Đakić istaknuvši kako je Aglomeracija Pitomača zasigurno projekt stoljeća za općinu.

Nakon otvaranja vodoopskrbe u Šašnatom Polju svi prisutni uputili su se u obilazak Aglomeracije Pitomača. Konačnom realizacijom projekta omogućit će se priključak za 1.650 kućanstava na sustav vodoopskrbe i 2.068 priprema za priključke na sustav odvodnje.

Foto: Iva Barčan, izvor; Općina Pitomača

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live