Life StyleNovostiVijesti

OŠ Đurđevac; Prijavljen projekt Bilo kuda- Hrvati svuda: uspješan nastavak međunarodne suradnje škola

OŠ Đurđevac u suradnji s Gradom Đurđevcom ponovo je prijavila projekt međunarodne suradnje škola Bilo kuda – Hrvati svuda na natječaj koji je raspisalo Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Ukupna vrijednost projekta je oko 22 tisuća kuna, a Ministarstvo znanosti i obrazovanja trebalo bi ga sufinancirati u iznosu od 20 tisuća kn.

Učenici su u sklopu ovog projekta već jednom posjetili OŠ Mihovila Nakovića u Mađarskoj, a a i učenici OŠ Mihovila Nakovića su bili u dvodnevnom posjetu đurđevačkoj školi.

Učenici su kroz zajedničko druženje jedni drugima prezentirali svoju kulturnu i folklornu baštinu. Održane su prijateljske sportske igre i karaoke.

Učenici OŠ Đurđevac tako će po drugi put posjetiti OŠ Mihovila Nakovića iz Koljnofa u Mađarskoj. U sklopu dvodnevnog putovanja, učenici će se međusobno upoznati, družiti te sudjelovati u kulturno-umjetničkom, književnom i sportskom programu. Također, učenici će razgledati Koljnof, a po povratku kući posjetit će i grad Kiseg, poznat po obrani hrvatskog kapetana Nikola Jurišića u doba turske opasnosti što je zajednička poveznica hrvatske i mađarske povijesti.

Ciljevi projekta su razmjena iskustava s europskim školama i poticanje interkulturalnosti, razmjena kulture i predstavljanje običaja u inozemstvu, kao i povezivanje škola putem sporta, te razvijanje tolerancije kod učenika. Osim toga, ciljevi su i vježbanje javnog nastupa prezentiranjem svojih književnih radova, pjesmom i plesom; poticanje čitanja knjiga mađarskih pisaca te upoznavanjem ostalog dječjeg književnog opusa zemlje partnera.

Projektom će se ostvariti razmjena iskustava između dviju škola, razmjena kulture i predstavljanje običaja u inozemstvu, dok će se nastavnici i učenici povezati putem zajedničkih aktivnosti i druženja.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live