Life StyleNovostiVijesti

Koprivničko-križevačka županija; Na županovom prijemu okupili se najuspješniji sudionici državnih natjecanja

U zbornici Gimnazije „Fran Galović“ u Koprivnici održan je svečani prijem župana Darka Korena za najuspješnije učenike i mentore koji su sudjelovali na državnim natjecanjima u školskoj godini 2021./2022. i osvojili jedno od prva tri mjesta. Uz župana, prijemu su prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnice Melita Ivančić i Ana Mušlek, ravnateljice i ravnatelji škola te brojni učenici i mentori.

U ovoj školskoj godini u našoj je županiji provedeno 25 županijskih natjecanja u znanju i 11 sportskih natjecanja, na kojima je sudjelovao 1721 učenik i 407 mentora. Županija je financirala troškove organizacije županijske razine natjecanja s 250 tisuća kuna, a najuspješniji učenici s županijske razine natjecanja pozvani su na državna natjecanja, i to ukupno 164 učenika/ekipa. Nagrade za jedno od prva tri mjesta osigurane su u iznosu od gotovo 96 tisuća kuna, a raspoređene su na učenike i mentore 19 škola. Ukupno je nagrađeno 15 učenika koji su osvojili prva mjesta, osam učenika koji su osvojili druga mjesta te šest učenika koji su osvojili treća mjesta u pojedinačnoj konkurenciji, kao devet ekipa koje su osvojile prvo i drugo mjesto u ekipnoj konkurenciji te 33 mentora.

Uvodno se u ime domaćina obratio ravnatelj koprivničke Gimnazije Vjekoslav Robotić koji je, uz zahvale Županiji na podršci, čestitao učenicima i mentorima.

Okupljenima se obratio i župan Koren koji je također čestitao učenicima, mentorima i ravnateljima čestitao na velikim uspjesima koje su postigli na natjecanjima te zatim zajedno sa zamjenikom Ljubićem učenicima i mentorima uručio nagrade.

Popis nagrađenih;

https://kckzz.hr/images/2022/2022-06/20/Prijem_za_ucenike_i_mentore_/Popis_nagra%C4%91enih_u%C4%8Denika_i_mentora.doc

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live