Novosti

Osnovne škole Virje i Koprivnički Ivanec te Strukovna škola Đurđevac prijavitelji projekata za unaprjeđenje pismenosti

Proteklih mjeseci PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja u suradnji s projektnim partnerima radila je na pripremi tri projekta koji su 18. i 19. travnja 2017. godine prijavljeni na natječaj „Unaprjeđenje pismenosti – temelj cjeloživotnog učenja“.
Riječ je o projektima:

  1. „Tko traži, nalazi!“ ukupne vrijednosti 597.894,02 kn u kojemu je prijavitelj OŠ prof. Franje Viktora Šignjara Virje, a projektni partneri Obrtničko učilište „POUKA“ i Općina Virje
  2. „DigiMed – Opismeni se digitalno i medijski“ ukupne vrijednosti 802.978,71 kn u kojemu je prijavitelj Strukovna škola Đurđevac, a projektni partner PORA
  3. „ĐIR kroz pismenosti“ ukupne vrijednosti 924.314,50 kn u kojemu je prijavitelj OŠ Koprivnički Ivanec, a projektni partneri OŠ M.P.Miškine Đelekovec, OŠ A. Palmovića Rasinja i PORA.

Navedenim će se projektima povećati kapaciteti odgojno-obrazovnih djelatnika navedenih škola za provedbu izvannastavnih aktivnosti iz područja čitalačke, digitalne, medijske, multikulturalne, prirodoslovne i višejezične pismenosti. Iz svih područja pismenosti organizirat će se radionice i terenska nastava za učenike te opremiti knjižnice, učionice za informatiku i laboratoriji za biologiju i kemiju, kao i nabaviti vrijedna foto i video oprema za medijsku kulturu. Učenicima će se omogućiti razvoj medijske kulture i svijesti o korištenju medija i interneta za učenje, unaprjeđenje kritičkog razmišljanja i stvaranja te međusobnog razumijevanja i izražavanja, a pokušat će se ih potaknuti i na unaprjeđenje međusobne tolerancije.
Ukupna vrijednost prijavljenih projekata iznosi nešto više od 2,3 milijuna kuna, a financirat će se iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 100% prihvatljivih troškova projekta.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live