Novosti

Osobe s invaliditetom iz sedam županija natjecale se u ribolovu na jezeru u Torčecu

Natjecanje u ribolovu udicom na plovak „Torčec 2020.“ održano je na jezeru Grabe u Torčecu, a riječ je o natjecanju prilagođenom osobama s invaliditetom koje je organizirano u sklopu projekta „REKREATIVNO, EDUKATIVNO, INFORMATIVNO – aktivno slobodno vrijeme osoba s invaliditetom“ odobrenom na Natječaju Županije za sufinanciranje programa/projekata udruga s područja zdravstva i brige o osobama s invaliditetom Koprivničko-križevačke županije.
Natjecanje je bilo pojedinačno, a sudionici su bili iz 10 udruga osoba s invaliditetom iz sedam županija – Udruge paraplegičara i tetraplegičara Osječko-baranjske županije, Udruge osoba s invaliditetom Slavonski Brod „Loco-Moto“, Udruge tjelesnih invalida Bjelovar, Udruge osoba s invaliditetom Virovitica, Gradskog društva osoba s invaliditetom Đurđevac, Udruge invalida Koprivničko-križevačke županije, Udruge osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice, Udruge osoba s invaliditetom Križevci, Udruge tjelesnih invalida ILO Ivanec te pojedinci Davor Zebec i Davor Sertić iz Zagrebačke županije. Natjecao se 31 sudionik, svi osobe s invaliditetom, a ukupno se okupilo oko 65 osoba: pomagača, volontera, predstavnika partnera kao i zaposlenika i članova Udruge osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice.
Članovi Udruge Bolje sutra ostvarili su vrlo dobre rezultate. Mladen Vrban završio je na sedmom mjestu, Vinko Međimurec bio je 13., Kruno Kukec 16., a Josip Mraz 18.
Predsjednica Udruge Bolje sutra Marija Mraz u ulozi domaćina pozdravila je prisutne te izrazila zadovoljstvo lijepim događajem na jezeru u Torčecu.
Natjecanju je prisustvovao i zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, koji je i dodijelio odličja i nagrade te se prigodno obratio uzvanicima.
Partneri Udruge Bolje sutra u ovom projektu su Športsko ribolovni klub „Štuka“ Torčec, koji je ustupio prostorije ribičkog doma i potrebnu opremu za organizaciju natjecanja, i Udruga Roma „Korak po korak“ „Urtešije da Bajaš paš p paš“ Koprivničko-križevačke županije.

Povezani članci

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live