Novosti

Otvoren stručni skup ‘Poučavanje i učenje o holokaustu i sprječavanje zločina protiv čovječnosti’

U organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja iz Izraela te iz Francuske.u Koprivnici otvoren je stručni skup ‘Poučavanje i učenje o holokaustu i sprječavanje zločina protiv čovječnosti’

Otvorenju skupa prisustvovao je zamjenik župana Ivan Pal koji je u svom obraćanju zaželio dobrodošlicu svima prisutnima osvrnuvši se i na povijest Europe prošloga stoljeća u sjećanje na holokaust, kao i njen globalni utjecaj u 21. stoljeću, istaknuvši kako „ova tema osim što je univerzalna i što je svjetska tema ima posebni značaj za Koprivnicu. Ovo je vrlo važno za naše mlade generacije“.

Zahvalio je Židovskoj zajednici u Županiji, iako ne tako populacijski brojnoj ali vrlo značajnoj, na pozitivnom doprinosu razvoja međusobnih odnosa jer „židovska zajednica je imala vrlo jaku i važnu ulogu“.

Nadovezao se  i na obrazovni sustav u školama naglasivši važnost usvajanja znanja iz povijesti kako bi učenici mogli shvatiti činjenice, te dostojanstveno i s poštovanjem odnositi se prema događajima koji su obilježili proteklo stoljeće kako u Koprivnici, tako i u međunarodnoj zajednici.

Podsjetio je i na Spomen područje Danica, važan podsjetnik na prošla zbivanja, te je dodao: „Nema mjere i nema kraja, prvenstveno mislim to kao čovjek, naporima svakog razumnog i pametnog čovjeka da se bori protiv zla“.

Stručni skup traje do 27. siječnja 2017., a posljednji dan skupa predviđen je za posjet sinagogi i Spomen području Danica uz polaganje vijenaca.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio