NovostiVijesti iz Podravine

Ovaj vikend u Legradu ispunjen događanjima

Ovog se vikenda na području Općine Legrad odvijaju razni događaji i manifestacije.

Danas je na prostoru Lovačkog doma u Legradu prijepodne održano natjecanje u gađanju glinenih golubova dok je poslijepodne rezervirano za događanja na Šoderici gdje kreće Skrivena Podravina, a u isto vrijeme kreće i Lađarski dvoboj.

Naime, u suradnji s TZ Legrad na jezeru Šoderica, Argonauti žele s projektom ‘Valovi energije’ javnostima približiti, kroz razna veslačka natjecanja, veslanje kao zanimljivu sportsku aktivnost. Riječ je o više disciplina, pa će preko 200 natjecatelja svoje veslačke sposobnosti pokazati u ‘Kupu četiri lađe’, gdje će snage odmjeriti osam ekipa a očekuje se nastup i ženskih veslačkih skupina.

Ovim projektom, između ostalih, Argo želi educirati, promicati i animirati djecu, mlade, ali i odrasle da više vremena provode baveći se sportom i razmišljaju o zdravlju. Žele naglasiti kako je važno osvještavati javnosti kroz projekte o rijetkim bolestima kao što je plućna hipertenzija i, naravno, obzirom na izazovna vremena, nužno je pomoći djeci da se lakše nose sa stresom i pametno koriste slobodno vrijeme.

Večer će završiti koncertom grupe Ljubavnici.

Sutra (nedjelja) je na rasporedu utrka Dabrov pot koja se odvija na ušću Mure u Dravu.

Foto; Šoderica iz zraka, arhivska fotografija//FOTO:GPIP

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content