NovostiVijesti

Peski Art Đurđevac: svečana primopredaja likovnih radova Gradu Glini

Ovaj je tjedan upriličena svečanost predaje likovnih radova nastalih na likovnoj radionici Peski-Art 2021. Đurđevac Gradu Glini.
Projekt likovne radionice provodi se u sklopu manifestacije Podravina svojemu generalu kojom se obilježavaju značajni datumi novije hrvatske povijesti, naročito dan donošenja oslobađajuće presude na međunarodnom sudu u Haagu za hrvatske generale Mladena Markača i Antu Gotovinu 16. studenoga 2012. godine, a koja se održava u čast rođenog Đurđevčana, heroja Domovinskoga rata generala Mladena Markača.
Svečanost primopredaje likovnih radova upriličena je u Hrvatskom domu u Glini, a primopredaju su izvršili predsjednik udruge Peski-Art Đurđevac Franjo Mihočka i gradonačelnik Grada Gline Ivan Janković potpisivanjem Darovnice s popisom darovanih likovnih radova.
Prije same svečane primopredaje u ime organizatora manifestacije Podravina svojemu generalu i pokrovitelja Grada Đurđevca odana je počast polaganjem  vijenca i paljenjem svijeća kod spomenika Suza poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama iz Domovinskog rata ispred Policijske postaje Glina.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live