NovostiVijesti

Ravnateljica Gradske knjižnice Đurđevac Bernarda Ferderber nova je predsjednica Društva knjižničara Bilogore, Podravine i Kalničkog prigorja

U Narodnoj knjižnici Petar Preradović održana je 41. izborna skupština Društva knjižničara Bilogore, Podravine i Kalničkog prigorja. Društvo knjižničara Bilogore, Podravine i Kalničkog prigorja stručna je i društvena organizacija knjižničnih djelatnika te sastavni dio Hrvatskog knjižničarskog društva. Osnovano je 1977. godine kao Društvo bibliotekara Zajednice općina Bjelovar, obuhvaćajući područje Bjelovara, Čazme, Daruvara, Đurđevca, Garešnice, Grubišnog Polja, Koprivnice, Križevaca, Pakraca i Virovitice.
Danas se u sastavu društva nalazi ukupno 115 narodnih, školskih i specijalnih knjižnica te 155 članova, od toga 150 redovna i 5 počasna člana. Sjedište društva nalazi se u Narodnoj knjižnici “Petar Preradović” Bjelovar.
U radnom dijelu skupštine održan je izbor članova Glavnog odbora i Nadzornog odbora, a za novu predsjednicu izabrana je Bernarda Ferderber, ravnateljica Gradske knjižnice Đurđevac. Riječ je o dvogodišnjem mandatu, a ravnateljica ističe da joj je izuzetno drago što joj je pripala čast obnašati tako važnu funkciju, prvenstveno iz razloga što će surađivati s mnogobrojnim kolegama iz drugih knjižnica te raditi na unapređenju kvalitete rada ove organizacije i svih usluga koje pružaju naše knjižnice.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live