Novosti

„Pisanica od srca“ i u Berlinu

Povodom blagdana Uskrsa, delegacija Koprivničko-križevačke županije poklonila je gradu Berlinu veliko uskršnje jaje koje su u maniri naive oslikali umjetnici Josip Gregurić, Đuro Jaković, Stjepan Pongrac i Zlatko Štrfiček.
„Pisanica od srca“ postavljena je u berlinskom Zološkom vrtu, najstarijem zološkom vrtu u Njemačkoj.
U kulturno-umjetničkom programu nastupili su folkloraši Hrvatske zajednice iz Berlina. Župan Darko Koren iskoristio je priliku kako bi građane pozvao da posjete Hrvatsku, Koprivničko-križevačku županiju i Hlebine kao središte navine umjetnosti, a zatim je uslijedio je sastanak na kojemu se razgovaralo o mogućnostima suradnje te je dodatno predstavljena Hrvatska zajednica koja predano radi na očuvanju tradicije i jezika materinje zemlje.
Svečanoj primopredaji „Pisanice od srca“ u Berlinu prisustvovala je županijska delegacija predvođena županom Darkom Korenom i direktorom županijske Turističke zajednice Zdravkom Mihevcom, izaslanik u ime gradonačelnika Reinharda Naumanna koji je predstavljao berlinsku općinu, zastupnik u njemačkom Bundestagu Josip Juratović, hrvatski veleposlanik Ranko Vilović, ministar savjetnik Ante Cicvarić i ostali članovima veleposlanstva.
Izvor slike KKŽ

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio