Novosti

„Pisanica od srca“ poklonjena gradišćanskim Hrvatima u Austriji

Hrvatski centar u Beču i mjesto Filež ove će godine krasiti„Pisanica od srca“ kao poklon Koprivničko-križevačke županije i Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije gradišćanskim Hrvatima u Austriji.

Postavljanju „Pisanice od srca“ u Hrvatskom centru u Beču prisustvovali su jučer župan Darko Koren i direktor Županijske turističke zajednice Zdravko Mihevc, a nekoliko dana prije Uskrsa pisanica će se trajno postaviti u mjestu Filež kao nastavak višegodišnje dobre suradnje. Naime, fileško Literatno i kulturno društvo LIKUD bio je prošle godine partner i organizator izložbi „Alpe Adria – Srce Naive“ u Austriji, a u oslikavanju pisanice sudjelovale su i dvije umjetnice iz LIKUD-a.

Na svečanosti primopredaje pisanice, predsjednik Hrvatskog centra u Beču Tibor Jugović iskazao je oduševljenje ovim projektom te zahvalio na poklonjenoj pisanici oslikanom u maniri naive, a veleposlanica Republike Hrvatske u Austriji Vesna Cvjetković napomenula je kako je ova pisanica jedan od načina prenošenja i nastavka starih hrvatskih tradicijskih običaja.

Svečanosti primopredaje pisanice prisustovali su i direktor predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Beču Ranko Vlatković, predsjednik LIKUD-a iz Fileža Franjo Palković, mnogobrojni posjetitelji i mediji.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live