Novosti

„Pisanica od srca“ u Lepoglavi i Subotici

Koprivničko-križevačka županija i Županijska turistička zajednica darovali su „Pisanicu od srca“ Gradu Lepoglavi, a svečanom otkrivenju pisanice prisustvovali su župan Darko Koren i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalnu djelatnost i poljoprivredu Marijan Štimac.

„Pisanica od srca“ postavljena je ispred lepoglavske crkve Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, a otkrili su je župan Koren i gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić dok ju je blagoslovio monsinjor Andrija Kišiček.

Pisanicu koja je oslikana u maniri naive s lepoglavskim motivima oslikali su pročelnik Marijan Štimac i Zdravko Šabarić.

Ovom svečanom otkrivenju pisanice pored brojnih posjetitelja prisustvovao je i počasni građanin Koprivničko-križevačke županije general Mladen Markač.

Zamjenik župana Ivan Pal i direktor Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije Zdravko Mihevc uručili su  „Pisanicu od srca“ gradonačelniku Grada Subotice.

Pisanica je postavljena na platou ispred Franjevačke crkve, a tom prilikom su sve okupljene pozdravili zamjenik Pal i direktor Mihevc.

Prije svečane predaje pisanice, gradonačelnik Subotice održao je prijem kojem je prisustvovao i generalni konzul Republike Hrvatske u Subotici Velimir Pleša, a na kojem se gradonačelnik Maglai zahvalio zamjeniku Palu i direktoru Mihevcu na „Pisanici od srca“.

Primopredaja „Pisanice od srca“ početak je zajedničke suradnje na različitim poljima te se očekuje posjet delegacije iz Subotice kada će se dogovoriti i zajednički projekti.

20160317_095151m uskrsna-pisanica-otkrivanje-lepoglava-16

 
 

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live