Novosti

Počeli radovi na energetskoj obnovi zgrade na adresi Đure Basaričeka 7 u Đurđevcu: u pripremi dokumentacija za obnovu još deset zgrada

Komunalne usluge u suradnji s Gradom Đurđevcom još su prošle godine prijavile višestambenu zgradu na adresi Đure Basaričeka 7 u Đurđevcu, na natječaj za energetsku obnovu višestambenih zgrada, te su tako osigurale sufinanciranje radova u iznosu od 360.800,00 kuna, odnosno oko 61,4% ukupno prihvatljivih troškova obnove, a ovaj tjedan krenuli su i radovi na obnovi.
Ukupna vrijednost projekta iznosi 587.500,00 kuna, a osigurano je sufinanciranje od Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja. Nakon administrativne provjere i ocjene kvalitete odbor za odabir projekata utvrdio je kako projektni prijedlog udovoljava propisanim uvjetima, te da se može krenuti s radovima.
Komunalne usluge su upravitelji u čak 18 zgrada na području grada, te je naručena izrada dokumentacije za energetsku obnovu za još deset zgrada. Cilj je već ove godine na raspisani natječaj prijaviti što više zgrada.
Ovo je dobar početak i pokazatelj za buduću obnovu i ostalih višestambenih zgrada na području grada Đurđevca. Osim što će se ovim projektom uljepšati pročelje zgrade ostvarit će se i značajne energetske i financijske uštede od preko 50%, a obnovom će se povećati i sama vrijednost stanova.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio