Novosti

Počelo 1. Kolo Croatia cupa u daljinskom jahanju

U organizaciji konjičkog kluba Đurđevački graničari, danas (16.travnja) se održava utrka 1. kola Croatia cupa u daljinskom jahanju u Đurđevcu, a povodom obilježavanja dana grada. Utrka se održava pod pokroviteljstvom grada Đurđevca i Turističke zajednice grada Đurđevca kao suorganizatora te brojnih sponzora.

Ovo je prva ovakva utrka koja se održava u gradu Đurđevcu te prva službena nacionalna utrka  na području naše županije (Koprivničko-križevačke). Značaj ove utrke je tim veći što se ovom utrkom otvara i deseta jubilarna sezona od kako se organiziraju natjecanja u daljinskom jahanju. Daljinsko jahanje kao najmlađa disciplina unutar Hrvatskog konjičkog saveza, svake godine broji sve više zaljubljenika u ovaj sport.

Samo natjecanje se održava u dvije utrke, prva koja starta u 8,00 sati na dužini staze od 84km (4 etape) te druga koja starta u 10,00 sati na dužini staze od 42km (2 etape), na livadi iza utvrde Stari grad, gdje je predviđen i cilj utrke. Nakon svake etape konji dolaze na veterinarski pregled, nakon čega imaju obavezan odmor prije starta u slijedeću etapu. Svečano proglašenje pobjednika je predviđeno za 17,00 sati na velikoj pozornici Starog grada.

 

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live