Novosti

Početna konferencija projekta Spektar u Općini Pitomača

U poduzetničkom inkubatoru u Kladarama načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić, u suradnji s djelatnicima agencije Draft, izložio je projekt unapređenja socijalne infrastrukture na području općina Pitomača, Kloštar Podravski i Špišić Bukovica.
Projekt vrijedan 8 milijuna kuna provodi Draft u suradnji s Općinama. Cilj mu je promicati socijalnu uključenost i pridonijeti smanjenju nejednakosti kroz poboljšani pristup socijalnim uslugama te prelazak s institucionalne skrbi na skrb u zajednici poboljšanjem socijalne infrastrukture.
Projekt „Spektar“ prvenstveno ima zadaću osigurati sve potrebne infrastrukturne uvjete za pružanje socijalnih usluga u zajednici, ali i stvaranju uspješnih modaliteta podrške deinstitucionalizaciji. Aktivnosti uključuju rekonstrukciju stare zgrade srednje škole u Pitomači te njeno opremanje suvremenom pedagoško-didaktičkom opremom kojom će se korisnicima s područja triju općina osigurati potrebne usluge.
Provedbom projekta omogućiti će se pružanje psihosocijalne podrške osobama srednje i starije dobi, osobama s invaliditetom i teškoćama u razvoju te žrtvama nasilja, korisnicima usluga rane intervencije djece, a osigurati će se i pružanje psihosocijalne podrške djeci i osobama u dobi od 7 do 21 godinu.
Kroz pružanje socijalnih usluga za djecu, mlade te starije osobe, paralelnim edukacijsko-informativnim aktivnostima za članove njihovih obitelji uključivati će ih se u metodološki proces kako bi se cjelokupnim pristupom doprinijelo razvoju i napretku korisnika.
Pitomača će postati centralno mjesto pružanja socijalnih usluga u zajednici koje se dosad nisu frekventno pružale, odnosno nisu bile dostupne svim korisnicima. Uz razvoj novih oblika socijalnih usluga, aktivnostima će biti obuhvaćene i unaprijeđene usluge pomoći u kuće, koje provodi od 2017. godine.

Povezani članci

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live