Novosti

“VRELO NADAHNUĆA 2020.”- Udruga peski art Đurđevac ga oplemenila likovnim radovima

Povodom blagdana Predragocjene Krvi Kristove u Gradu Ludbregu obilježava se svetkovina Ludbreške Svete Nedjelje.
U sklopu toga osmi put je provoden natječaj literarnog duhovnog stvaralaštva i tiskao se zbornik pristiglih radova na natječaj, koji je svake godine oplemenjen likovnim radovima kao ilustracijama, a ove 2020. godine ta čast pripala je članovima udruge “Peski-Art Đurđevac”, a osvrt na likovna djela koja su zastupljena kao ilustracije dao je dopredsjednik udruge “Peski-Art” Zdravko Šabarić. Slika pak člana udruge Pere Topljaka “Hodočašće na Mariju Bistricu” zastupljena je i na koricama poleđine knjige.
Predstavljanje zbornika zbog epidemije covid-19 nije upriličeno uživo već je održano u programu tamošnjeg radija. Predsjednik udruge “Peski-Art” Franjo Mihočka, snimio je audio prilog koji je emitiran prigodom predstavljanja zbornika “Vrelo nadahnuća 2020.”.
U zborniku je zastupljeno 23 likovna stvaratelja, člana udruge “Peski-Art” s likovnim radovima kao ilustracijama, a s literarnim radovima zastupljena je i članica udruge Snježana Božić, te s đurđevačkog područja suradnice i prijateljice udruge „Peski-Art“ Marica Hasan iz Đurđevca i Marijana Kralj iz Ferdinandovca.
Izložba likovnih radova zastupljenih u zborniku “Vrelo nadahnuća 2020.” odgođena je zbog epidemije bolesti covid-19, a organizatori će je upriličiti prvom prigodom kad će to biti moguće..

Povezani članci

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live