Novosti

Podravinoteka: zaštićena oznaka Kvaliteta Podravine koju dobivaju najkvalitetniji proizvodi

U Grad Đurđevac pristiglo je rješenje Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo kojim je potvrđena registracija žiga kojim se zaštićuje vizualna oznaka domaćih proizvoda koji nose znak Kvaliteta Podravine.
Žig Kvaliteta Podravine namijenjen je OPG-ovima i ostalim proizvođačima sa područja Podravine koji svoje proizvode označuju ovom oznakom čija je svrha zaštita, očuvanje i promocija, s ciljem poticanja proizvodnje, podizanja kvalitete i što boljeg plasmana na tržištu. Ovim je rješenjem dobivena zaštita na slijedećih 10 godina.
-Oznaka proizvođačima olakšava prodaja proizvoda na raznim sajmovima i tržnicama po cijeloj Hrvatskoj, a prvi puta su zajedno nastupili sa oznakom Kavaliteta Podravine u sklopu Podravinoteke na Adventu u Zagrebu. Podravinoteka je osim u Zagrebu bila prezentirana i u Đurđevcu za vrijeme Picokijade, a u budućnosti se planira osigurati moderan prostor Podravinoteke unutar zapadnog bedema koji će posjetiteljima utvrde Stari gad dnevno nuditi raskoš mirisa i okusa Podravine- rekao je gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči.
Podravinoteka posjetiteljima nudi bogatu enogastronomsku ponudu na jednom mjestu u smislu ponude i degustacije proizvoda. Domaći mliječni proizvodi, sirevi i suhomesnate delicije, vrhunski ekološki med, voćna vina, Vina s peskov i brojni drugi podravski proizvodi naših vrijednih poljoprivrednika zasigurno zaslužuju zajedničku oznaku kvalitetu pod kojom će ih moći prepoznati kupci.
Povjerenstvo za dodjelu ove oznake već je ocijenilo prve proizvode i dodijelilo oznake, za koje se svi zainteresirani OPG-ovi i proizvođači i dalje mogu prijaviti.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio