Novosti

Radovi na energetskoj obnovi OŠ Grgura Karlovčana Đurđevac i dogradnji novih učionica se nastavljaju: radovi ne ometaju nastavu

Nakon što su završeni radovi na postavi limenog krova koji je zamijenio postojeće opasne salonit ploče na zgradi Osnovne škole Grgura Karlovčana Đurđevac, te su završeni radovi na postavi unutarnjih rasvjetnih tijela i postavi nove led rasvjete u tijeku su radovi na izradi vanjske toplinske ovojnice.
Osim navedenih radova u sklopu projekta energetske obnove škole izgrađen je i lift čime je omogućeno olakšano kretanje i dostupnost svih prostorija škole učenicima i ostalim osobama s invaliditetom. Lift je stavljen u funkciju početkom školske godine.
U tijeku je i izrada nosive krovne konstrukcije, te pokrivanje dograđenog dijela škole iznad školske sportske dvorane. U sklopu projekta dogradnje dodatnih učionica srušena je i zgrada stare školske knjižnice kako bi se dobio prostor za buduće školsko dvorište koje će koristiti učenici za vrijeme školskih odmora.
-Iako projekt još nije u potpunosti završen, završeni su svi unutrašnji radovi čime je osigurano da od početka školske godine svi učenici nastavu polaze u jednoj smjeni, a radovi u tijeku ne ometaju izvođenje nastave. Nakon što smo riješili pitanje osiguravanja materijalnih uvjeta u vrtiću, sada ćemo riješiti uvjete i u školi- istaknuo je gradonačelnik Hrvoje Janči.
-Udio Grad iznosi svega 1,2 mil. kuna dok je preostalih 4,2 mil. kuna Grad osigurao preko Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, Ministarstva graditeljstva i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Ovo je još jedan uspješan primjer pravodobne pripreme dokumentacije, te apliciranja projekata na fondove EU, a u prilog tome govori činjenica da smo uvijek korak naprijed i imamo spremne projekte za prijavu čim se raspišu novi natječaji – rekao je gradonačelnik Janči.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio