NovostiVijesti iz Podravine

Poduzetnički inkubator u Đurđevcu nastavlja pružati podršku poduzetnicima

Poduzetnički inkubator u Đurđevcu, projekt je koji je Stari grad d.o.o. u partnerstvu s Gradom Đurđevcom prijavio na natječaj za sufinanciranje iz Europskog fonda za regionalni razvoj još davne 2016. godine. Izgradnja Poduzetničkog inkubatora Đurđevac i smještaj  stanara u isti, nastavak je mjera iz Programa poticanja poduzetništva kojim Grad nastoji potaknuti što više poduzetnika početnika na pokretanje vlastitog posla i samozapošljavanje.
Ovo je još jedan europski projekt u Gradu koji je u gotovo godinu dana od otvaranja, ostvario značajnu poduzetničku aktivnost i ispunio planirane projekte pokazatelje, koji su uvjet za pravdanje dobivenih sredstava iz EU fondova. Tako su u Inkubatoru smještene dvije poduzetničke potporne institucije, 3 poduzetnika koji djeluju duže od 3 godine i 6 poduzetnika koji posluju kraće od 3 godine, a svi oni zapošljavaju 44 osobe.

  • „Projekt Poduzetničkog Inkubatora vrijedan je 11 milijuna kuna, a poduzetnicima pruža mogućnost i potporu u razvoju postojećih i novih poduzetničkih ideja čime se osigurava razvoj lokalne zajednice i ostanak mladih u ovom kraju. Provedbom ovakvih projekata u našem gradu promiče se pozitivno poduzetničko okruženje gdje se mladim poduzetnicima koji koriste novoizgrađenu infrastrukturu uz razne usluge i mjere olakšava izlaz na poslovno tržište te razvoj samog poduzeća.” – rekao je gradonačelnik Grada Đurđevca, Hrvoje Janči.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content