NovostiVijesti iz Podravine

Župan i suradnici na potpisivanju ugovora za dogradnju PŠ Miholec i obilasku gradnje dvorane u Svetom Petru Orehovcu

Župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek danas su boravili u posjetu općini Sveti Petar Orehovec gdje ih je dočekao načelnik Općine Franjo Poljak, zamjenik načelnika Dragutin Hendelja i predsjednik Općinskog vijeća Dragutin Matus.

Prvo su posjetili PŠ Miholec, koja spada u OŠ Sveti Petar Orehovec, gdje su ravnatelj Stjepan Lučki i predstavnik izvođača radova Ivica Šantatić iz tvrtke Graša graditeljstvo potpisali ugovor za treću fazu radova vrijedan malo više od 623 tisuće kuna.

Župan je tom prilikom istaknuo kako je Županija u ovogodišnjem proračunu osigurala 400 tisuća kuna za dogradnju PŠ Miholec, a općenito se na području Općine, obzirom na njezinu veličinu i broj stanovnika, mnogo ulaže. Općina u ovom projektu sudjeluje s 300 tisuća kuna, a dosad je financirala i prve dvije faze radova vrijedne 885 tisuća kuna u kojima je dograđen i uređen prostor učionice, sanitarnog čvora, garderoba te spojni hodnik. U trećoj fazi izvodi se dogradnja kotlovnice i spremišta te rekonstrukcija zapadnog krila koje će biti dvorana od 60 metara kvadratnih. PŠ Miholec trenutno pohađa 28 učenika u 2 razredna odjela, a svrha dogradnje škole je uvođenje jednosmjenske nastave.

Spomenimo i kako Županija planira novi investicijski ciklus vrijedan 115 milijuna kuna kojim će se stvoriti uvjeti za jednosmjensku nastavu u svim školama kojima je osnivač, a što se tiče križevačkog područja, u planu je dogradnja i rekonstrukcija križevačke Gimnazije, PŠ Fodrovec i OŠ Sveti Ivan Žabno, kao i energetska obnova škole u Žabnu.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content