NovostiVijesti iz Podravine

Policijski izvještaj

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je osumnjičeni 25-godišnji državljanin Srbije temeljem lažno ispisane potvrde s podacima druge osobe (hrvatskog državljanina),  doveo i održavao u zabludi nadležno tijelo u Đurđevcu, koje mu je na temelju lažno ispisane potvrde izdalo javne isprave za dokazivanje državljanstva. Odnosno osumnjičeni je na temelju izdanih javnih isprava u utorak, 19. listopada, u referadi za upravne poslove Policijske postaje Đurđevac podnio zahtjev za prijavu prebivališta kao hrvatski državljanin.

Protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu i predan je pritvorskom nadzorniku.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je osumnjičeni 23-godišnjak sa šireg koprivničkog područja nedozvoljeno posjedovao vojnu  poluautomatska puška, pušku ručne izrade, četiri komada streljiva i četiri lovačke patrone.

Oružje i streljivo je oduzeto, a protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu i optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

Nadalje, Jučer, 20. listopada, oko 12 sati, u Reki na Mažuranićevom trgu 74-godišnjakinja upravljala je osobnim automobilom Kia austrijske registarske oznake u smjeru raskrižja s državnom cestom. Dolaskom do raskrižja oduzela je prednost prolaska osobnom automobilu Audi koprivničke registarske oznake kojim je upravljao 26-godišnji vozač. Tom prilikom došlo je do udara Kie u u stražnju bočnu stranu Audia. Protiv vozačice koja je prouzročila prometnu nesreću bit će pokrenut prekršajni postupak.

Jučer, 20. listopada, oko 16.10 sati, u Virju u Kolodvorskoj ulici 42-godišnji vozač upravljao je radnim strojem (kombajn) Deutz-fahr koprivničke registarske oznake. Prilikom prijelaza ceste preko željezničke pruge nije zaustavio radni stroj ispred prelaza dok se uređaj za zatvaranje prometa spuštao te su zvučni i svjetlosni znaci upozoravali da nailazi vlak. Tom prilikom došlo je do kontakta prednjeg dijela radnog stroja i polubranika koji je od siline udarca slomljen. Protiv vozača će biti pokrenut prekršajni postupak.

Jučer, 20. listopada, oko 21.45 sati, u Koprivnici 43-godišnji vozač upravljao je pod utjecajem alkohola od 1,76 promila osobnim automobilom Peugeot koprivničke registarske oznake krećući se Križevačkom cestom u smjeru Reke. Zbog ne držanja potrebnog razmaka prilikom  vožnje u slijedu prednjom stranom vozila je udario u stražnju desnu stranu osobnog automobila Opel koprivničke registarske oznake, kojim je ispred njega u istom smjeru upravljao 23-godišnji vozač, a koji je u tom trenutku skretao ulijevo na kolni ulaz. Vozač koji je prouzročio prometnu nesreću napustio je mjesto događaja te je naknadno pronađen i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content