Novosti

Policijski službenici Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa PU koprivničko-križevačke u sklopu Roadpol Safety Days – Roadpol, „Dani sigurnosti u prometu“, održali su info-točku u Đurđevcu

Danas, 18. rujna, u Đurđevcu policijski službenici Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave koprivničko-križevačke u sklopu Roadpol Safety Days – Roadpol, „Dani sigurnosti u prometu“, održali su info-točku. Info-točka održana je u suradnji s Crvenim križem Đurđevac i Auto klubom Đurđevac.

Tom prilikom građanima je ukazano na važnost korištenja sigurnosnog pojasa i dječjih autosjedalica, tehničku ispravnosti vozila, korištenja reflektirajućih materijala u prometu tijekom prometovanja noću i uvjetima smanjene vidljivosti, opasnostima korištenja mobitela tijekom vožnje, vožnji pod utjecajem alkohola, poštivanja ograničenja brzine kretanja i stjecanju prava na upravljanje vozilima.
 
Sudionicima u prometu prezentirane su tzv. „pijane naočale“ i naočale koje simuliraju utjecaj različitih vrste droga, koje su građani mogli isprobati i pokušati pronaći ključ i otključati ključanicu.
 
Građanima su uručeni prigodni letci Roadpol Safety days – „Dani sigurnosti u prometu“, pod motom „Ostani živ i spasi živote drugih“ te preventivni materijali Auto kluba Đurđevac, Savjeta za sigurnost prometa na cestama Koprivničko-križevačke županije i Crvenog križa.

Povezani članci

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live