Novosti

Župan održao prijem za ravnatelje osnovnih škola i načelnike općina Gola i Ferdinandovac

Župan Darko Koren u četvrtak, 17. rujna je u prostorijama Županijske uprave održao prijem za ravnatelje osnovnih škola i načelnike općina Gola i Ferdinandovac. Prijem je ujedno bio prilika da se župan sa suradnicima zahvali bivšem ravnatelju OŠ Ferdinandovac Slavku Kenđeliću na dugogodišnjoj suradnji te poželi plodonosne i kreativne umirovljeničke dane  ravnatelju koji  je na čelu škole u Ferdinandovcu proveo gotovo 30 godina.
„Biti uspješnim ravnateljem u tako maloj sredini te kroz predanost svojoj profesiji postići toliku razinu kvalitete, izniman je uspjeh i na tome iskreno čestitam. Učinili ste iznimno mnogo, podigli ste razinu kvalitete koju će biti teško dostići, no vjerujem kako i vaš nasljednik ima mnogo planova te da će škola i dalje prosperirati“, kazao je župan te zahvalio i načelniku Općine Vjekoslavu Maletiću na suradnji i potpori koju Općina pruža školi.
Ravnatelj Kenđelić u emotivnom se govoru prisjetio dolaska na čelo škole u ratnim vremenima 1991. godine te o aktivnostima koje su se u proteklim godinama poduzimale kako bi osnovna škola u Ferdinandovcu bila prepoznatljiva. „Upamtit će me sigurno kao dugovječnog i štedljivog ravnatelja koji je racionalno raspolagao sredstvima. Uvijek sam se orijentirao prvenstveno na razinu kvalitete nastave i na to da učenici dobiju znanje i nove spoznaje te da nauče razmišljati. Unutrašnjost mi je bila važnija od vanjštine i materijalnog jer svatko može imati lijepe zidove školske zgrade, no važnije je ono što se unutar tih zidova odvija. Hvala Županiji na pomoći svih ovih godina, trudili smo se da za našu školu, općinu i Koprivničko-križevačku županiju čuje cijela Hrvatska. Vjerujem da smo u tome i uspjeli, a svojem nasljedniku želim da nastavi istim putem“, zaključio je Kenđelić.
Novi ravnatelj Miroslav Fuček je uz čestitke bivšem ravnatelju na ostvarenom, iskazao nadu da će škola uz projektne aktivnosti ići i dalje prema naprijed uz kvalitetnu suradnju s Općinom i Županijom.
Osnovna škola Gola je također dobila novo vodstvo, ravnateljicu Violetu Pranjić koja se predstavila na prijemu te izložila plan rada pri čemu je naglasila kako će nastojati da škola u Goli bude što prepoznatljivija kao mjesto pozitivnog ozračja u kojem će se velika pažnja posvećivati timskom radu i jačanju kvalitete.

Čestitke novim ravnateljima te zahvalu ravnatelju Kenđeliću uputili su i zamjenik župana Ratimir Ljubić te pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek i pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić.

Povezani članci

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live