Novosti

„PORA“ KKŽ u proteklih 15 mjeseci pružila savjetodavnu i stručnu podršku kod pripreme čak 22 projektna prijedloga sveukupne vrijednosti 80,5 milijuna kuna

Od listopada 2016. godine „PORA“ KKŽ provodi program pod nazivom „Jačanje kapaciteta dionika regionalnog razvoja za apsorpciju EU sredstava u Koprivničko-križevačkoj županiji“ čiji je cilj priprema što većeg broja projektnih prijedloga za prijavu na natječaje iz EU fondova kako bi se pojačao intenzitet povlačenja EU sredstava u Koprivničko-križevačkoj županiji.
Provedba programa teče vrlo uspješno, budući da je „PORA“ KKŽ u proteklih 15 mjeseci pružila savjetodavnu i stručnu podršku kod pripreme čak 22 projektna prijedloga sveukupne vrijednosti 80,5 milijuna kuna. Od pripremljena 22 projektna prijedloga, u 2017. godini odobreno je za financiranje njih 8 ukupne vrijednosti 43 milijuna kuna. Projektni prijedlozi pripremljeni su u suradnji s partnerima/korisnicima – Koprivničko-križevačkom županijom, gradovima, općinama, institucijama, osnovnim i srednjim školama, a usmjereni su na široki spektar potreba javnog i civilnog sektora kao što su obrazovanje, socijalne usluge, ruralni razvoj, zaštita okoliša i zdravstvena zaštita. Tako su od prijavljena 22 projektna prijedloga odobrena tri projekta iz Programa ruralnog razvoja u vrijednosti od 12,2 milijuna kuna, i to u sklopu operacije 7.2.2. Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta, iz područja energetske obnove odobrena su dva projekta ukupne vrijednosti gotovo 11 milijuna kuna, i to u sklopu Poziva „Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja“, a s područja zdravstvene zaštite odobren je projekt vrijedan 8,2 milijuna kuna prijavljen na natječaj „Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti s naglaskom na udaljena i deprivirana područja kroz ulaganja u potrebe pružatelja usluga zdravstvene zaštite na primarnoj razini“. Nadalje, u području obrazovanja odobren je projekt vrijedan 10 milijuna kuna prijavljen na natječaj „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza III, a odobren je i projekt vrijedan 1,6 milijuna kuna prijavljen na natječaj „Razvoj poslovne infrastrukture“.
Osim pružanja savjetodavne i stručne pomoći JLP(R)S-ima kroz pripremu projektnih prijedloga, „PORA“ KKŽ je u sklopu ovog Programa dosad organizirala i dvije edukacije s područja pripreme i provedbe EU projekata na teme „Državne potpore“ i „Financijsko upravljanje EU projektima“.
U narednom periodu provedbe ovog programa očekuju se rezultati ostalih prijavljenih projektnih prijedloga, a „PORA“ KKŽ nastavit će i dalje pružati savjetodavnu i stručnu podršku kod pripreme projektnih prijedloga i jačanja kapaciteta predstavnika JLP(R)S-a.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live