Novosti

Potpisan ugovor o sufinanciranju rekonstrukcije i dogradnje knjižnice i zbornice OŠ Molve

Na poziv ministrice regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijele Žalac, danas je u Velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima održano svečano potpisivanje ugovora o sufinanciranju projekata po Programu podrške regionalnom razvoju, a koji je u ime Koprivničko-križevačke županije potpisala pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Branka Cuki.
Naime,iz ovog Programa Županiji je odobreno sufinanciranje u iznosu od 750 tisuća kuna za projekt rekonstrukcije postojeće škole i kotlovnice, dogradnje knjižnice i zbornice te nadogradnje spremišta u Molvama. Ukupna vrijednost te investicije je 1,1 milijun kuna, a ostatak će se osigurati u županijskom proračunu.
Ministarstvo je za sedam projekta u Koprivničko-križevačkoj županiji odobrilo 2,6 milijuna kuna, a sufinancirat će se projekti iz općine Koprivnički Ivanec, Novigrada Podravskog, Đelekovca, Podravskih Sesveta, Kalinovca i Grada Đurđevca.
Po Programu podrške regionalnom razvoju za 2017. godinu ukupno je bilo na raspolaganju 45 milijuna kuna, odobreno je sufinanciranje za 134 projekta, a sredstva su bila namijenjena radovima na obnovi, sanaciji, izgradnji, rekonstrukciji, adaptaciji, dogradnji i modernizaciji objekata čija realizacija doprinosi povećanju standarda komunalnih i socijalnih usluga te povećanju razine gospodarske infrastrukture.
Nakon potpisivanja ugovora s Ministarstvom, kreće se s raspisivanjem natječaja kako bi mogli započeli predviđeni radovi.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live