Novosti

Potpisan ugovor vrijedan 2,4 mil. kn o sufinanciranju udjela Grada u energetskoj obnovi škola

Nakon što je Gradu Đurđevcu odobreno sufinanciranje u iznosu 3,8 mil. kuna za projekt energetske obnove Osnovne škole Grgura Karlovčana i energetsku obnovu zgrade Odjela za djecu s teškoćama od strane Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, Grad je uspio osigurati i sufinanciranje svojega udjela u tim projektima.
Osigurano je dodatnih 2,4 mil. kuna za ove projekte preko natječaja Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, čime je projekt sufinanciran s ukupno 6,2 mil. kuna od ukupne vrijednosti projekta, a preostali dio od milijun kuna osigurao je Grad u svome proračunu.
Ovih dana potpisan je ugovor o dodatnom sufinanciranju čime je Grad Đurđevac ostvaruio pravo na predujam u iznosu od milijun kuna za oba projekta te je u tijeku priprema dokumentacije za sam postupak javne nabave nakon čije se provedbe očekuje i početak radova.
Izrađenim projektima energetske obnove predviđa se zamjena i popravak krovišta, izrada toplinske zaštite vanjske ovojnice zgrade, ugradnja nove drvene stolarije, zamjena i modernizacija sustava rasvjete, a u Osnovnoj školi se planira i ugradnja solarnih panela na krovištu za pripremu tople vode, te ugradnja podizne platforme kako bi se osobama s invaliditetom omogućio pristup svim prostorijama u školi.
Naš grad je uspješan primjer pravodobne pripreme dokumentacije, te apliciranja projekata na fondove EU, a cilj ove obnove je osigurati bolje uvjete rada u školama, ali i ostvarenje značajnih financijskih ušteda povećanjem energetske učinkovitosti, smanjenje potrošnje energije, te smanjenje emisije CO2. Projektima je predviđena ušteda energije od 55% u odnosu na postojeće stanje – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio