Novosti

Projektom Aktivno za zajednicu planirane brojne aktivnosti za starije osobe

Grad Đurđevac je u suradnji s PORA-om pripremio projekt pod nazivom Aktivno za zajednicu, te ga u partnerstvu s Udrugom matice umirovljenika i Udrugom žena grada Đurđevca prijavio na javni Poziv za prijavu projekata usmjerenih unaprjeđenju kvalitete života starijih osoba u lokalnoj zajednici u okviru raspoloživih sredstava Državnog proračuna za 2018. koji je raspisalo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.
Projektom u vrijednosti 80.000,00 kn predviđen je niz različitih aktivnosti u razdoblju od osam mjeseci koje su namijenjene osobama starijima od 60 godina.
Cilj projekta je organiziranje dnevnih aktivnosti za starije osobe koje su prilagođene potrebama i interesima starijih osoba na području lokalne zajednice. Tako će članovi udruga, ali i sve zainteresirane osobe starije od 60 godina imati imati priliku sudjelovati na informatičkim i pravne edukacijama, tečaju mađarskog jezika, fotoradionicama i radionicama za izradu rukotvorina, te kulturnim, zabavnim i sportskim aktivnostima.
Projekt je poslan Nacionalnoj zakladi za razvoj civilnog društva te se uskoro očekuju rezultati.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live