Novosti

Potpisan ugovor vrijedan 29.945,301 kn za izgradnju i rekonstrukciju vodovoda

U  prostoru Starog grada u Đurđevcu održano je svečano potpisivanje ugovora u sklopu projekta Izgradnje i rekonstrukcije vodovoda u Aglomeraciji Đurđevac. Svečanom potpisivanju nazočili su gradonačelnik Grada Đurđevca Željko Lacković, predstavnik Hrvatskih voda Leonard Sekovanić, predstavnik Koprivničko-križevačke županije Marijan Štimac, predstavnici izvođača građevinskih radova, predstavnik izvršitelja stručnog nadzora i direktor Komunalija d.o.o. Đurđevac Tomislav Kolarić.

Projekt je predstavio direktor Komunalija Tomislav Kolarić koji je pozdravio sve prisutne i zaželio im dobrodošlicu u Đurđevac. Također se zahvalio svim djelatnicima Komunalija koji su radili na prijavi projekta i na uspješnom provođenju postupka javne nabave, svima onima koji podržavaju i sufinanciraju projekt, Hrvatskim vodama, Gradu Đurđevcu i Koprivničko-križevačkoj županiji. Istaknuo je kako su Komunalije za projekt dobile odobrena sredstva preko Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji su financirani iz strukturnih fondova i Kohezijskog fonda EU. Ukupna vrijednosti projekta iznosi 29.945,301 kn, od kojih Kohezijski fond EU dodjeljuje 19.494,430 kn, Hrvatske vode 7.456,341 kn, a Grad Đurđevac i Komunalije osiguravaju 2.994,530 kn.

Prisutnima se obratio i gradonačelnik Željko Lacković koji je istaknuo da se na ovom području nalazi najkvalitetnija pitka voda u Republici Hrvatskoj i da su planovi i projekti usmjereni ne samo na razvoj vodoopskrbne mreže na području grada, već i prema razvoju ukupnih potencijala koje grad ima. Naglasio je da će se ovim projektom omogućiti kontinuirana i bolja opskrba vodom grada i okolnih devet jedinica lokalne samouprave, te da su ovakvi projekti usmjereni prije svega na dobrobit građana. Poželio je da u budućnosti bude još ovakvih projekata koji će biti financirani sredstvima iz EU Fondova i istaknuo je da će se realizacijom ovog projekta otvoriti nova radna mjesta i stvoriti novi optimizam koji će doprinijeti rješavanju niza drugih potreba kako bi se zadržalo stanovništvo na ovom području.

 

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live