Novosti

Župan prisustvovao 5. Forumu hrvatskih i poljskih regija

Župan Darko Koren prisustvovao je 5. Forumu hrvatskih i poljskih regija na kojem se razgovaralo o revitalizaciji napuštenih industrijskih i gospodarskih objekata te regionalnoj samoupravi kao pokretaču gospodarskog razvoja.

Pored ovih tema, ovogodišnji forum bio je usmjeren i na specijalne ekonomske zone kao ključu gospodarskog uspjeha Poljske te je predstavljen i primjer poljskih start-up tvrtki Starter i Inno-LAB kao i dobra praksa udruživanja malih obiteljskih gospodarstava u Poljskoj.

U sklopu Foruma, održan je i Hrvatsko-poljski gospodarski forum, a Hrvatska zajednica županija, Udruga gradova u Republici Hrvatskoj i Udruga općina u Republici Hrvatskoj potpisali su s Hrvatskom gospodarskom komorom Sporazum o suradnji u razvoju nacionalne poduzetničke potporne mreže za jačanje konkurentnosti hrvatskoga gospodarstva.

Riječ je o susretu hrvatskih i poljskih gospodarstvenika te predstavnika regionalne samouprave koji ima veliku gospodarsku i ekonomsku važnost te je pokazatelj prijateljskih odnosa između Poljske i Hrvatske.

Ovaj Forum već tradicionalno organiziraju Hrvatska zajednica županija i Savez vojvodstava Republike Poljske uz visoko pokroviteljstvo Predsjednice Republike Hrvatske i Predsjednika Republike Poljske, a pokrovitelji su i predsjednik Hrvatskog sabora Željko Rainer te predsjednik Senata Republike Poljske Stanislaw Karczewski.

 

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live