Novosti

Potpisani ugovori o sufinanciranju projekata udruga ugovorenih u okviru Saveza Alpe Jadran

U srijedu 31. svibnja župan Darko Koren potpisao je ugovore o sufinanciranju projekata udruga s područja Županije ugovorenih u okviru Saveza Alpe Jadran za 2017. godinu.
Riječ je o deset projekata, na raspolaganju je bilo 109 tisuća kuna proračunskih sredstava, a ovogodišnji predlagatelji su: Udruga za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama „Latice“, Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice, Umjetnička organizacija artikulacije, Udruga hlebinskih slikara i kipara naive, Klaster pčelara Podravina, LAG Podravina, županijska Zajednica kulturno-umjetničkih udruga, Folklorni ansambl KC, Udruga vinogradara i vinara „Bilikum Križevci“ i DVD Virje.
Župan je zahvalio predstavnicima Udruga na interesu za natječaje Saveza i odličnoj suradnji te je kazao kako, iako nije riječ o velikim iznosima, dobivena sredstva će im zasigurno dobro doći prilikom provedbe planiranih aktivnosti.
Koprivničko-križevačka županija jedna je od najaktivnijih članica Saveza, a našim smo udrugama odlučili pomoći sufinanciranjem 50% troškova njihovih projekata, kako bi ih nagradili za aktivnost u međunarodnoj suradnji. U protekle tri godine osigurali smo 262 tisuće kuna za 21 projekt, a veliko nam je zadovoljstvo što svake godine ima sve više projekata“, dodao je župan.
Glavni koordinator projekata i voditelj Odsjeka za međunarodnu suradnju i EU fondove Vladimir Šadek pojasnio je kako je ovaj Javni poziv jedna od aktivnosti u okviru županijskog programa Međunarodna suradnja i EU projekti, pohvalio je dosadašnju suradnju s udrugama uz želju da se tako nastavi i dalje.
Jedna od prvih udruga koja se prije tri godine uključila u suradnju sa Savezom Alpe Jadran je Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice, čija je predsjednica Marija Mraz naglasila kako su im važna sredstva koja su primili te je dodala kako su ciljana skupina projekta „Ples na moj način“ osobe s invaliditetom, a ciljevi njihovo uključivanje u lokalnu zajednicu i senzibilizacija javnosti. Osvrnula se i na međunarodnu suradnju s drugim udrugama s područja Saveza, smatrajući je korisnom glede razmjene iskustava, a kroz koju se također promovira Županija i sve pozitivno što se ovdje radi.
Potpisivanju ugovora s udrugama prisustvovali su i pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić, viša savjetnica za međunarodne odnose Nataša Krobot Hrastić i viša savjetnica za kulturu, udruge, nacionalne manjine i sport Vesna Peršić Kovač.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio