Novosti

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović posjetio Koprivničko-križevačku županiju

Koprivničko-križevačku županiju posjetio je predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović, a uz njega su u izaslanstvu bili predstojnica Ureda predsjedatelja Predsjedništva BiH Tonka Krešić Gagro, te savjetnica u Uredu predsjedatelja Predsjedništva BiH Andrijana Katić.
Kao domaćini, dočekali su ih župan Darko Koren, zamjenici župana Darko Sobota i Ratimir Ljubić, te predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, a sastanku u Županijskoj upravi prisustvovali su i direktor HGK Županijske komore Koprivnica Krunoslav Vitelj, ravnateljica PORA-e Razvojne agencije Podravine i Prigorja Melita Birčić i tajnik Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Božo Barać, kao i pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić, te pročelnik Upravnog odjela za financije, proračun i javnu nabavu Darko Masnec.
Župan je predsjedatelju Čoviću i suradnicima zahvalio na dolasku, naglasivši kako Županija već godinama „njeguje gospodarsku, kulturnu i političku suradnju s Bosnom i Hercegovinom, što se prvenstveno odnosi na izlaganje na Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru“, za koji su već krenule pripreme, obzirom na to da će održati od 10. do 14. travnja, te je ujedno predsjedatelju i suradnicima predstavio i aktualne značajke koprivničko-križevačkog gospodarstva.
Predsjedatelj Čović uzvratio je zahvale na gostoprimstvu te kazao kako se osjeća kao da je stigao među prijatelje, te je između ostalog istaknuo također kako je i to omogućilo da su Hrvati u BiH danas u poziciji ravnopravno predstavljati svoj narod i graditi infrastrukturu koja će osigurati mladima da ostanu živjeti u Bosni i Hercegovini.
Dodavši kako je posjet Županiji dugo pripreman, dr. Čović je napomenuo kako je u proteklih dvadesetak godina „stvorena izuzetna mreža prijateljske suradnje koja će se širiti kroz daljnje zajedničke projekte koji će doprinijeti boljitku hrvatskog naroda“. Naime, uz ostale županije, Koprivničko-križevačka županija priključila se projektu „Jedna hrvatska županija – jedna obnovljena kuća u BiH“, kojemu je cilj obnavljanje kuća u koje bi se vratili raseljeni i izbjegli Hrvati.
 
foto;  kckzz.hr

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live