Novosti

Predsjednica izmjestila ured u KKŽ

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović izmjestila je svoj Ured u Županijsku upravu Koprivničko-križevačke županije. To je dvanaesto izmještanje Ureda predsjednice izvan Zagreba.
Boravak u KKŽ predsjednica Grabar-Kitarović započela je ispred zgrade Županije, gdje je izvedena himna RH, a učenica Lucija Frančić podigla je predsjedničku zastavu, koju su pridržavala dvojica pripadnika predsjedničine počasne straže. Predsjednicu su između ostalih dočekali župan Darko Koren sa zamjenicima Darkom Sobotom i Ratimirom Ljubićem, gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić sa zamjenicama, Željko Pintar predsjednik Županijske skupštine, križevački gradonačelnik Mario Rajn i njegov kolega iz Đurđevca Hrvoje Janči, saborski zastupnici kao i općinski načelnici te građani.
Okupljenima se obratio župan Koren koji je predsjednicu pozdravio u ime suradnika i svih stanovnika KKŽ, te rekao kako će ovaj posjet ući u knjige i anale županije. Istaknuo je župan Koren da je boravak predsejdnice koncipiran kako bi se dotakli svi segmenti života stanovnika KKŽ.
– rekao je župan uz nadu da će ova tri dana posjeta predsjednica iskoristiti za bolje upoznavanje županije, te da će joj pružiti veliku podršku na putu bržeg i boljeg razvoja.
Predsjednica Grabar – Kitarović na početku obraćanja svima se zahvalila na dobrodošlici te istaknula kako joj je drago što će tri dana provesti u jednoj od dviju županija koja nose ime dva grada, Koprivnice i Križevaca, oba velike povijesne, kulturne, obrazovne i gospodarske tradicije.
– zbog nedovoljne pripremljenosti ulaska u Europsku uniju i mjerama štednje, u malim sredinama ukidali su se sudovi, pošte, linije vlakova, uredi državne uprave i to je stvaralo osjećaja marginaliziranosti kod stanovnika, a vjerodostojnost države vidi se brigom o manjim sredinama. Država treba doći ljudima zaključila je predsjednica.
– dodala je predsjednica kako se veseli posjetu gradovima i općina KKŽ, te izrazila želju da svi novim elanom prionu poslu ostvarivanja razvojnih projekata i programa za županiju. Do kraja dana predsjednica Kolinda Grabar Kitarović susrest će se sa udrugama i pojedincima sa područja KKŽ te će posjetiti koprivničku gimnaziju i tvrtke.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Skip to content