Novosti

Predstavljen ovogodišnji program Đurđeva

Predstavljen je  ovogodišnji program Đurđevo v Đurđevcu 2016. na konferenciji za medije koja se održala u Sali svetog Jurja. Mario Fuček predstavio je bogat program koji traje od 15. do 24. travnja, konjičku utrku u daljinskom jahanju predstavili su Saša Franjić i Ivana Nikša članovi Konjičkog kluba Đurđevački graničari, a restoran i gastronomsku ponudu prezentirao je šef kuhinje Božidar Đurinčić.

Gradonačelnik Željko Lacković pozdravio je sve prisutne i naglasio je da je otvorenjem restorana i pivnice utvrda Stari grad po prvi puta zasjala u punom sjaju te sada nudi cjelovitu turističku ponudu. Sva jela pripremljena u restoranu su domaća jela i dio su tradicije i Podravine. Ove godine predstavljen je i novi vizualni identitet Đurđevca koji predstavlja tradiciju, kulturu, baštinu, hranu i način življenja na našem području. Cilj svih manifestacija za Đurđevo je da svatko pronađe nešto za sebe i da se kroz njih upozna s ugostiteljskom, kulturnom i turističkom ponudom grada. Istaknuo je i da je ponosan što imamo biser kulture kao što je utvrda Stari grad te da je cilj postići da Đurđevac postane turistički gradić.

Nakon što je održana konferencija za medije gdje je predstavljen program svi okupljeni mogli su uživati u kratkoj predstavi članova Udruge sveti Juraj. Udruga je prezentirala odjeću iz srednjeg vijeka te su u čast otvorenja ispalili hitac iz kubura i tako iznenadili sve goste.

 

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live