Novosti

Predstavljen “Vinski vodič Podravine i Prigorja”

U prvoj eko vinariji u Kloštru Podravskom održano je predstavljanje najopsežnijeg projekta brendiranja vina Podravine i Prigorja pod nazivom „Vinski vodič Podravine i Prigorja“, čemu je prisustvovao zamjenik župana Darko Sobota koji je pozdravio sve okupljene i pohvalio ovu inicijativu te naglasio kako će se na ovaj način omogućiti da se Koprivničko-križevačku županiju prepozna na vinskoj karti Hrvatske. Pored toga, zaključio je kako je za uspješan turistički razvoj ovog kraja ključna upravo suradnja Koprivničko-križevačke županije s općinama, gradovima, proizvođačima i turističkim zajednicama.

Projekt se provodi u suradnji s Koprivničko-križevačkom županijom s ciljem razvoja Podravine i Prigorja kao top vinske i kulturne destinacije.

Voditelj projekta Miroslav Mirković istaknuo je kako će vodič biti namijenjen turistima, vinoljupcima i ostalima koji žele uživati u eno-gastro ponudi Podravine i Prigorja te je dodao i kako će vodič biti tiskan u tri izdanja te kako će ukupna naklada biti oko 10 tisuća primjeraka.

U ovom projektu sudjeluju općine Rasinja, Kloštar Podravski, Podravske Sesvete, Kalinovac, Virje, Novigrad Podravski, Kalnik, Sveti Petar Orehovec, Molve te gradovi i turističke zajednice iz Koprivničko-križevačke županije, a u sklopu predstavljanja projekta, gosti i uzvanici mogli su kušati ekološka vina domaćina kao i podravske delicije.

 

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live