Novosti

Održana 22. sjednica Županijske skupštine

Članice i članovi Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije na 22. sjednici raspravljali su o 17 točaka dnevnog reda, a sjednicu je otvorila predsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić.

Prva točka dnevnog reda bila je Informacija o aktualnom stanju u Regionalnom centru za gospodarenje otpadom sjeverozapadne Hrvatske „Piškornica“, čiji se direktor Mladen Jozinović osvrnuo na nedavna događanja istaknuvši kako je do požara došlo samozapaljenjem starog otpada, nakon čega je inspekcijskim nadzorom utvrđeno kako nije bilo posljedica za okoliš i zdravlje građana, te je zbog tih događanja pojačan sustav monitoringa. Nadalje, objasnio je kako će od sada otpad dolaziti samo iz četiri županije koja imaju vlasnička prava nad Regionalnim centrom za gospodarenje otpadom „Piškornica“ te kako je nužno što prije donijeti Plan gospodarenja otpadom kako bi se centar mogao graditi i što prije krenuti u obradu otpada.

Na sjednici je jednoglasno donesena Odluka o stipendiranju studenata s područja Koprivničko-križevačke županije koju je pobliže objasnila pročelnica Upravnog odjela za poslove Županijske skupštine i pravne poslove Marina Horvat Pavlic istaknuvši kako će se stipendijama poticati uspješnost studenata s posebnim naglaskom na deficitarna zanimanja.

Članice i članovi prihvatili su Odluku o zaduženju Koprivničko-križevačke županije kojom će se županija zadužiti za 8,8 milijuna kuna a župan Darko Koren je pojasnio kako će se kreditom premostiti jaz nastao značajnim smanjenjem osnove prihoda od rudne rente odnosno eksploatacije mineralnih sirovina zbog smanjenja cijena derivata na tržištu te činjenicom da država nije podmirila 3,3 milijuna kuna sufinanciranja Javnog privatnog partnerstva zbog čega je Koprivničko-križevačka županija zajedno s Gradom Koprivnicom, koji sudjeluje u projektu, poduzela pravne radnje.

Župan Koren je istaknuo kako Županija najviše vlastitih prihoda izdvaja za prijevoz učenika osnovnih i srednjih škola, gotovo 7 milijuna kuna te kako su se smanjila izdvajanja države zbog čega postoji mogućnost da će se povisiti cijena prijevozne karte učenika srednjih škola.

Na dnevnom redu našla se i točka donošenje Odluke o izmjeni Odluke o minimalnim cijenama i evidenciji korištenja nekretnina i pokretnina školskih ustanova kojima je osnivač Koprivničko-križevačka županija koju je detaljnije obrazložio zamjenik župana Ivan Pal, a koja je jednoglasno prihvaćena čime će se cijena najma sportskih dvorana većih od 300 metara kvadratnih smanjiti s 300 na 200 kuna.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live