Novosti

Predstavnici UDVDR podružnica „Regije sjever“ posjetili župana Korena i zamjenika Sobotu

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH Podružnica Koprivničko-križevačke županije te predstavnici UDVDR podružnica „Regije sjever“ održali su radni sastanak u Koprivnici, a u sklopu svog programa posjetili su i Županijsku upravu gdje su ih dočekali župan Darko Koren i zamjenik župana Darko Sobota.
U uvodnom obraćanju župan Koren istaknuo je važnost domovinskog rata i uloge branitelja u stvaranju hrvatske države prije 25 godina te se osvrnuo i na budućnost naše države: „Smatram da ste Vi korektor svih procesa u državi, što garantira budućnost našoj djeci“.
Predsjednik podružnice UDVDR Koprivničko-križevačke županije te načelnik Općine Kloštar Podravski, a ujedno i današnji domaćin Siniša Pavlović uputio je nekoliko prigodnih riječi pri čemu je zahvalio Županiji „na prepoznatom radu i vrijednosti projekata koje provodimo“. Posebno je zahvalio na dodijeljenoj Županovoj Plaketi koju je Udruga primila na ovogodišnjoj svečanoj sjednici povodom Dana Županije. Osvrnuvši se na sam projekt „Promicanje istine o Domovinskom ratu“ zahvalio je županu i zamjeniku na punoj podršci projektu koji je odrađen u svim osnovnim i  dijelu srednjih škola na području Županije.  
Riječi zahvale na županovim riječima uputili su i predstavnici Međimurske županije, Krapinsko-zagorske, Bjelovarsko-bilogorske kao i predstavnik Varaždinske županije te zaključili kako je „zajedništvo bilo ključno u ratu, ali zajedno se treba nastaviti stvarati i u miru“.
Nakon prijema, predstavnici podružnica „Regije Sjever“ uputili su se u razgledavanje novog „Spomenika hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata“ u centru grada Koprivnice čije se službeno otvorenje očekuje 22. srpnja. Svakako valja spomenuti kako je na inicijativu UDVDR Podružnice Koprivničko-križevačke županije organizirana i humanitarna likovna kolonija na jezeru Gabajeva Greda koja ima za cilj kupnju ljuljačke za djecu s posebnim potrebama u COOR-u Podravsko sunce, a „nabava ovakve ljuljačke planira se i za Đurđevac i Križevce“ najavio je predsjednik Pavlović.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live