Novosti

U Županijskoj upravi upriličen prijam za sudionike „Iz bakine škrinje“

U sklopu jubilarnog 10. Međunarodnog festivala folklora „Iz bakine škrinje“ župan Darko Koren i zamjenik župana Ivan Pal upriličili su prijam za sudionike Festivala. Tom prilikom župan se osvrnuo na povijest i tradiciju Koprivničko-križevačke županije, gdje je posebno istaknuo značaj naivne umjetnosti rekavši: „Županija je poznata po naivnoj umjetnosti“ te dodao „Moramo biti zahvalni na svim onima koji se trude očuvati tradiciju, kulturnu baštinu te ju zajedno s njima i prenositi mlađim naraštajima. Drago mi je što uspijevamo ovakvim manifestacijama i druženjima upoznati nove običaje i vrijednosti, a time očuvati ono najvrjednije što imamo, tradiciju i povijest Lijepe naše.“.
Predsjednica Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije Nada Šešić zahvalila je Županiji na velikoj podršci i poželjela svima dobrodošlicu te dodala „Svjesni smo što prenosimo, a to je naša tradicija. Svi se mi razumijemo kroz pjesmu, ples i glazbu, a ponajviše preko naše  kulture.“.
Prijemu su prisustvovali predstavnici KUD-ova „Mladi metalac“ i „Ekrem Mujkić“ iz Bosne i Hercegovine, HKC „Bunjevačko kolo“ iz Subotice, „Ungaresca Folk Dance Group“ iz Mađarske, KUD Kristal iz Županje i KU „Zvuci Zavičaja“ iz Zadra te domaćin FA Koprivnica koji su ukratko predstavili svoja društva te županu Korenu uručili prigodne poklone.
Predsjednik Organizacijskog odbora zamjenik Pal zahvalio je na odazivu folklornih skupina i poželio da ovaj Festival bude „izvor novih suradnji i neraskidivih prijateljstava“.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live