Novosti

Predstavnici Županije na svečanoj sjednici povodom Dana Općine Kalinovac

Općina Kalinovac uz bogat program slavi svoj Dan i blagdan svog zaštitnika svetog Luke evanđelista, a svečanoj sjednici Općinskog vijeća prisustvovali su zamjenici župana Darko Sobota i Ratimir Ljubić, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, potpredsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić i pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić.
Sjednica Općinskog vijeća održana je u novouređenom prostoru Društvenog doma u Kalinovcu koji su tom prilikom zamjenik Sobota i načelnik Danijel Zvonar svečano otvorili rezanjem vrpce.
Sjednicu je vodio  predsjednik Općinskog vijeća Mladen Orešić, a načelnik Zvonar u svom se govoru osvrnu na aktualne projekte i programe, naglasivši kako brinu o potrebama svih svojih stanovnika.
Zamjenik Sobota uputio je čestitke domaćinima i okupljenima poručio kako iako mala površinom i brojem stanovnika, ova je Općina velika po mnogočemu, a prvenstvo po radišnosti i poduzetnosti njezinih stanovnika.
U ime načelnika i gradonačelnika čestitke je uputio gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči, u ime prijateljskih općina Blaze Shapov, načelnik Općine Bogdanci, a prigodne su riječi uputili i saborski zastupnici Branko Hrg, Damir Felak i Mladen Mađer.
Sjednici su prisustvovali i brojni načelnici općina, gosti iz Podstrane, Bogdanovaca u Makedoniji i Balatonboglara u Mađarskoj, članovi Županijske skupštine i općinski vijećnici, gospodarstvenici te predstavnici ustanova, udruga i društava, a u kulturno-umjetničkom dijelu programa nastupili su KU “Tomislav Franjić”, Glazbeni sastav “Gorbonuk” i Martin Miklić.
Program proslave „Lukovo v Kalnovcu 2018.“ započeo je u četvrtak, svetom misom i predstavljanjem knjige Sunčice Orešić „Joha i vilenjaci“, a nakon svečane sjednice Općinskog vijeća održan je Da otvorenih vrata Udruge „Kalnovčice“. Za danas je u planu sajam domaćih proizvoda i obrtnika, folklorna večer i zabava pod šatorom uz glazbu. Nedjelja će započeti natjecanjem u gađanju glinenih golubova i revijalnom nogometnom utakmicom, zatim će se održati Međunaroda izložba pripravaka od voća i octa te predstava „Svoga tela gospodar“.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio