OVJE MOŽE BITI VAŠA REKLAMA
Novosti

Zamjenik Ljubić sastao se s predstavnicima županijske Udruge slijepih i Športske udruge slijepih Podravina

Kako bi razgovarali o aktualnim projektima, zamjenik župana Ratimir Ljubić sa suradnicima se u prostorima Županijske uprave sastao s predsjednikom Udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije Ivicom Ferenčićem, tajnicom Udruge Majom Koren Golub te predsjednicom Športske udruge slijepih Podravina Vesnom Babić.
Predsjednik Ferenčić zahvalio je zamjeniku na podršci prilikom obilježavanja Međunarodnog dana slijepih, kao i na financijskog podršci Županije za projekte i programe koje Udruga provodi. Članovima su od iznimne važnosti videće asistentice koje im pomažu u svakodnevnim aktivnostima, obzirom da im je teško ili gotovo nemoguće sudjelovati u prometu, a spomenut je i projekt psiho-socijalne rehabilitacije za osobe koje su u odrasloj dobi izgubile vid i teško se s time nose.
U Udruzi su posebno ponosni na svoj čitateljski klub koji okuplja sve veći broj članova koji su oduševljeni ovakvim načinom druženja, a kao najvažniji projekt istaknute su zvučne novine koje se nalaze i u knjižnicama u Koprivnici, Đurđevcu i Križevcima, gdje ih svi zainteresirani mogu doći poslušati.
Predsjednica Udruge Podravina Vesna Babić zamjenika je upoznala s aktivnostima svojih članova, koji postižu sjajne rezultate, a na 26. Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske u kuglanju za slijepe i slabovidne osvojili su dvije srebrne i brončanu medalju. Predsjednica Babić ujedno je govorila o sportsko tehničkoj disciplini amaterske radiogoniometrije te je zahvalila Županiji na dosadašnjoj pomoći.
Na kraju, zamjenik je predstavnicima udruga zahvalio na predstavljenim informacijama i pohvalio njihov trud na poboljšanju kvalitete života slijepih i slabovidnih osoba te im poručio kako će im Županija i nadalje pružati podršku, kako u financijskom, tako i u svakom drugom smislu.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio