Novosti

Predstavnici Županije podržali humanitarnu akciju „Veliko srce za veliki osmijeh“

Na glavnom koprivničkom trgu održana je humanitarna akcija „Veliko srce za veliki osmijeh“ u organizaciji Udruge volontera Podravke PULS, čiji je jedan od pokrovitelja i Koprivničko-križevačka županija.
Cilj akcije je podržati provedbu programa terapijskog jahanja za djecu i odrasle s teškoćama u razvoju, a pješaci, biciklisti, motoristi i jahači kroz dvije su rute, preko Peteranca i Đelekovca krenuli na Šodericu. U ime Županije podržali su ih zamjenik župana Ratimir Ljubić i predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, a na trgu su se okupili i brojni drugi partneri projekta – predstavnici Policijske uprave koprivničko-križevačke na čelu s načelnikom Vjekoslavom Štimcem, gradonačelnik Mišel Jakšić sa suradnicima, predsjednica Udruge PULS Dubravka Horvat, članica Uprave Podravke Ljiljana Šapina te predstavnici Auto-kluba Koprivnica, HGSS stanice Koprivnica, Gradskog društva Crvenog križa i Konjičkog kluba Bilogorski rendžeri.
Na Trg su stigli i predstavnici Moto kluba „Roosters“ koji su Udruzi za osobe s intelektualnim teškoćama Latice predali donaciju od 1.500 kuna. Unatoč lošem vremenu, sudionici akcije nisu odustali od puta na Šodericu.
Za terapijsko jahanje kao oblik rehabilitacije postoji velik interes te lista čekanja, a Udruga „Osmijeh“ koja ga provodi posjeduje jednog terapijskog konja za 20-tak djece s teškoćama u razvoju. Sredstvima koja će se prikupiti u ovoj akciji planira se kupiti još jedan konj, a potrebno je podmiriti i njihove troškove održavanja.

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Back to top button
Skip to content
  • https://matrix-server.hr:8082/podravskiradio
  • Podravski Radio 87.6MHz
  • Radio