NovostiVijesti iz Podravine

Pretpremijera predstave Jel tako Zorane oduševila Đurđevčane

U sklopu programa Picokijade 2021. u organizaciji Gradske knjižnice Đurđevac i TZ Grada Đurđevca, na maloj pozornici ispred utvrde Stari grad u Đurđevcu održana je pretpremijera kazališne predstave u izvedbi Kazališta Moruzgva – „Jel tako Zorane”.

Đurđevčane su u ovoj kazališnoj predstavi do suza nasmijali poznati hrvatski glumci  poznati  hrvatski glumci Barbara Nola, Goran Grgić, Csilla Barath Bastaić, Paško Vukasović te Iva Šimić.

Predstava Kazališta Moruzgva u koprodukciji s Kazalištem Marina Držića u Dubrovniku napravljena je po književnom predlošku virtuoza kratkih priča, Tanje Mravak, koja je minijaturu naslova Jel’ tako, Zorane? napisala upravo za tu svrhu. Ova predstava u fokusu ima obiteljski događaj koji razotkriva njihove neuralgične točke iz prošlosti, istovremeno se ispreplećući s aktualnim događajem člana obitelji koji je nehotice izazvao sukob s osobom drugačije nacionalnosti. Vječno, pa tako i danas, aktualne teme u ovom su tekstu oblikovane uz veliku dozu humora koji se s jedne strane suptilno poigrava s klišejima dalmatinskog mentaliteta, a s druge donosi toplu ljudsku priču o malim, svima nama tako bliskim, sudbinama o kojima se često ne usudimo govoriti.

Tekst i foto; djurdjevac.hr

Povezani članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Back to top button
Skip to content