Novosti

Prezentacija na temu „Bespovratna financijska sredstva za poduzetnike u okviru Programa prekogranične suradnje INTERREG V-A Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. – PP Light Scheme“

U okviru 19. Obrtničkog i gospodarskog sajma Koprivničko-križevačke županije, održana je prezentacija na temu „Bespovratna financijska sredstva za poduzetnike u okviru Programa prekogranične suradnje INTERREG V-A Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. – PP Light Scheme“ te poslovni susreti hrvatskih i mađarskih poduzetnika u organizaciji Koprivničko-križevačke županije, Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Mađarskoj Pečuh, „PORE“ Razvojne agencije Podravine i Prigorja za promicanje i provedbu razvojnih aktivnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji, HGK Županijske komore Koprivnica, HOK Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije i Grada Križevaca.

Zoltán Pámer predstavio je program „PP Light Scheme“ namijenjen poduzetnicima, nakon čega je konzulica Vesna Haluga ispričala nešto više o ulozi Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Mađarskoj te naglasila kako je konzulat na raspolaganju svim poduzetnicima iz Hrvatske i Mađarske.

Nakon toga uslijedili su poslovni susreti kojima je prisustvovalo 70-ak mađarskih i hrvatskih poduzetnika iz drvno-prerađivačkog, metaloprerađivačkog, građevinskog i prehrambenog sektora te iz područja marketinga, proizvodnje tekstila i suvenira.

Cilj prezentacije i poslovnih susreta poduzetnika bio je upoznati obrtnike i poduzetnike s područja Mađarske i Hrvatske o mogućnostima povezivanja, uspostavi gospodarske suradnje i koristi koje će im omogućiti natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska „PP Light Scheme“ budući da će to biti prvi natječaj u okviru Programa prekogranične suradnje INTERREG V-A Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. koji će biti namijenjen poduzetnicima i u okviru kojeg će poduzetnici moći ostvariti bespovratna sredstva.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live