Novosti

Prijem za organizatore stručnog skupa ‘Poučavanje i učenje o holokaustu i sprječavanje zločina protiv čovječnosti’

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta u Koprivnici održava se stručni skup ‘Poučavanje i učenje o holokaustu i sprječavanje zločina protiv čovječnosti’ koji traje od 24. siječnja do 27. siječnja 2017. godine. Tom prigodom zamjenik župana Ivan Pal upriličio je prijem za organizatore stručnog skupa te domaćine skupa.
Osvrnuo se je na Spomen područje Danica, danas važan podsjetnik na prošlost, ali i važan simbol koji svakodnevno podsjeća kako živimo u miru i zajedništvu sa svim pripadnicima nacionalnih manjina i skupina u Županiji. Napomenuo je i potrebu ulaganja u sinagogu te postojeće Židovsko groblje.
Naglasio je i suradnju s veleposlanstvom Države Izrael u Republici Hrvatskoj istaknuvši kako: „mi smo u posljednje vrijeme u jako dobrom kontaktu sa Izraelskim veleposlanstvom. Uskoro ćemo imati njihovu izložbu za Dan županije koju pripremamo sa našim Muzejom.“.
Podsjetio je na ulaganja u obrazovanje kao jedan od prioriteta Županije naglasivši kako je „Županija jako fokusirana na obrazovanje s obzirom da je osnivač 15 osnovnih i 8 srednjih škola“  pri čemu podržava i mogućnost povezivanja sa Državom Izrael na prosvjetnoj razini.
 
Izvor slike: KC-KŽ županija

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live