Novosti

Okusi hrvatske tradicije

U prostorima županije predstavljen je projekt Okusi hrvatske tradicije direktorima i predstavnicima TZ gradova, općina i područja KKŽ. Podršku razvoju projekta dao je i župan Darko Koren, koji je istaknuo značaj gastronomije u sveukupnoj ponudi destinacije.
U provedbu projekta koji je do sada realiziran na području Vukovarsko-srijemske, Varaždinske, Požeško-slavonske, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije, uključuje se i Koprivničko-križevačka županija. Sadržaj projekta usmjeren je na razvoj ponude lokalnih i regionalnih kulinarskih prepoznatljivosti, brendiranje i umrežavanje ponude, promociju nositelja standarda Okusi, te sustavni razvoj turističke ponude i novih turističkih proizvoda u području gastronomije.
Na sastanku, na kojem su predstavnici TZ-a dali podršku realizaciji projekta, dogovoreni su daljnji koraci u provedbi projekta. Uvažavajući različitost ponude na području KKŽ i polazeći od spoznaje da je gastronomija važan dio identiteta pojedinog kraja, projekt će se realizirati pod nazivima Okusi Podravine i Okusi Prigorja.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live