Novosti

Proglašeno Županovo vino 2017. godine

U organizaciji Zajednice udruga vinogradara, vinara i voćara Koprivničko-križevačke županije i Udruge vinogradara i voćara koprivničkog kraja „Fran Galović“ održana je večer zlatnih vina 15. Županijske izložbe vina Koprivničko-križevačke županije.
Direktor Turističke zajednice Koprivičko-križevačke županije Zdravko Mihevc, na čiju se inicijativu započelo s izložbom županijskih vina prije 15 godina, podsjetio je na najvažnije događaje tijekom tog razdoblja.
Zamjenik župana i predsjednik Organizacijskog odbora Izložbe Darko Sobota, ujedno i predsjednik Zajednice udruga, zahvalio je svima koji su doprinijeli da ova izložba iz godine u godinu bude sve uspješnija, a posebno vinarima i njihovim vrhunskim vinima. „Zajednica broji 15 udruga i 1500 članova, a izložba je zamišljena kao predstavljanje najboljeg što nude podrumi našeg kraja. Od 170 uzoraka koliko smo ih primili, zlatne diplome dobilo je 46 vina, u bodovnom rangu od 83 do 90, a napredak u ovoj poljoprivrednoj grani posebno je vidljiv u broju registriranih proizvođača kojih je trenutno 29, a krenuli smo s četiri.“, kazao je zamjenik Sobota.
Zahvalama se pridružio i župan Darko Koren naglasivši važnost Zajednice udruga i njezinih čelnih ljudi te dodao: „Županijsko vinogradarstvo i vinarstvo, uz trud i predanost proizvođača, na najboljem je putu da postane respektabilan sektor koji može konkurirati ne samo drugim krajevima u Republici Hrvatskoj, nego i na europskoj razini. Naša su vina sjajno prihvaćena na brojnim domaćim i međunarodnim izložbama i time se ponosimo, jer je to dio zajedničkog uspjeha. Nadam se kako ćemo tim putem nastaviti i dalje te postići još bolje rezultate.“
Čast da nosi titulu Županovog vina za 2017. godinu pripala je graševini berbe 2016. vinarije Kostanjevec, a nagradu je vlasniku Goranu Kostanjevcu uručio župan.
Najavljen je dovršetak opsežnog projekta eno gastro vodiča Koprivničko-križevačke županije, u kojemu su osim Županije sudjelovale i općine te sami vinari.
Manifestaciji su prisustvovali i saborski zastupnik Damir Felak, saborski zastupnik i gradonačelnik Križevaca Branko Hrg sa suradnicima, zamjenik koji obnaša dužnost koprivničkog gradonačelnika Mišel Jakšić, Ljiljana Šapina, načelnici općina, predstavnici udruga vinogradara i vinara te brojni drugi uvaženi gosti.
Izvor slike KKŽ

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live