Novosti

Promocija Kluba dijabetičara Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije ispred Gradske tržnice u Koprivnici

Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije osnovalo je ‘Klub dijabetičara Slatko srce’ u sklopu projekta, kojeg u iznosu od 40.000 kuna financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

U povodu Svjetskog dana srca koji se svake godine obilježava 29. rujna, a s ciljem upoznavanja šire zajednice s radom Kluba i aktivnostima za vrijeme provedbe projekta, DCK Koprivničko-križevačke županije organizira promociju ‘Kluba dijabetičara Slatko srce’ koja će se održati u subotu, 3. listopada 2020. godine ispred Gradske tržnice u Koprivnici od 9 do 11 sati. Radi što boljeg informiranja građana o dijabetesu, dijelit će se letci tiskani u sklopu projekta s osnovnim informacijama o toj podmukloj bolesti.

Ovogodišnja kampanja Svjetske kardiološke federacije povodom Svjetskog dana srca nosi slogan “POBIJEDI SRCEM BOLESTI SRCA” te naglašava kako je u vrijeme epidemije koronavirusa, briga o vašem srcu važnija nego ikada prije.

Svi zainteresirani mogu doći i popričati s članovima Kluba, saznati što do sada nisu znali o dijabetesu, uvide s kakvim problemima se suočavaju oboljeli od dijabetesa ili razmijene iskustva jedni s drugima, a onima koji to žele, izmjerit će se i razina šećera u krvi.

Povezani članci

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live