Novosti

Provedena akcija “Poštujte naše znakove” u 24 osnovne škole s pripadajućih 67 područnih škola

Za vrijeme provedbe akcije „Poštujte naše znakove“ tijekom rujna i listopada, policijski službenici su održali edukativna predavanja u 24 osnovne škole s pripadajućih 67 područnih škola, koliko ih na području Policijske uprave i ima. Djeca su tom prilikom upoznata sa sigurnim načinom sudjelovanja u prometu.
Edukativna predavanja na temu sigurnog sudjelovanja djece u prometu  održana su u 159 razreda, od čega 103 prva razreda, 17 drugih razreda, 23  trećih razreda i 8 četvrtih razreda.
Putem edukativnih predavanja djeca su upoznata s načinom kretanja pješaka i biciklista, uređajem za davanje svjetlosnih znakova, znacima što ih koriste policijski službenici prilikom fizičke regulacije prometa, korištenju sigurnosnog pojasa,  te ponašanju u školskim autobusima.
U 7 prvih razreda, u dogovoru s nastavnicima, održani su i „pješački vlakovi“ (šetnja s djecom u zoni škole) putem kojih su djeci „u praksi“ pojašnjeni prometni propisi. U svim školama postavljeni su plakati „Poštujte naše znakove”, dok su učenicima prvih razreda podijeljeni reflektirajući prsluci.
Tijekom rujna policijski službenici za preventivu u cestovnom prometu bili su prisutni na 14 roditeljskih sastanaka roditelja djece prvih razreda osnovne škole i tom prilikom upoznali roditelje o načinu sigurnog sudjelovanja njihove djece u prometu. Roditeljskim sastancima prisustvovalo je 233 roditelja.
Tijekom srpnja i kolovoza ove godine izvršen je pregled stanja cestovne infrastrukture i prometne signalizacije u zonama osnovnih škola, ali i srednjih škola i dječjih vrtića, kojom prilikom je uočen nedostatka koji se odnosio na nepreglednu prometnu signalizaciju, a koji nedostatak je otklonjen prije početka školske godine.
Tijekom rujna vršen je pojačani nadzor prometa u zonama škola, kojom prilikom je utvrđeno 27 prekršaja.  Najviše vozača je prekoračilo dopuštenu brzinu kretanja u rasponu od 30 do 50 km/h – 6, a potom od 20 do 30 km/h – 4 i od 10 do 20 km/h – 1.
Policijski službenici prometne, temeljne, interventne i granične policije, su na frekventnijim raskrižjima u blizini škola, u vrijeme dolaska djece u školu i odlaska djece kućama vršili i fizičku regulaciju prometa a izvršen je i nadzor 12 autobusa kojima se djeca organizirano prevoze do osnovnih škola, kojom prilikom nisu utvrđene nepravilnosti.

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live