Novosti

Ravnateljima Županijskih zdravstvenih ustanova prezentirani EU projekti

Ravnateljica PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja Melita Birčić, prezentirala je ravnateljima Županijskih zdravstvenih ustanova mogućnosti prijave i provedbe projekata Europske unije iz područja zdravstva.
Trenutno su objavljeni natječaji „Ulaganje u dnevne bolnice/jednodnevne kirurgije“ i „Ulaganje u zdravstvenu zaštitu na primarnoj razini“ kojima je moguće ostvariti bespovratna sredstva Europske unije.
Natječajem „Ulaganje u zdravstvenu zaštitu na primarnoj razini“ moguća je nabava opreme, izrada projektne dokumentacije te infrastrukturni radovi, a može se ostvariti 85 posto bespovratnih sredstava za domove zdravlja u rasponu od 500 tisuća do 4 milijuna kuna, odnosno za koncesionare u rasponu od 40 do 450 tisuća kuna.
Nabava stručno-medicinske i ostale opreme kao i izvođenje infrastrukturnih radova može se ostvariti natječajem za dnevne bolnice odnosno jednodnevne kirurgije, a natječaj omogućava aplikaciju za unaprijed definirane bolnice u rasponu od 100 tisuća do 100 milijuna kuna.
Ravnateljica Birčić pozvala je sve ravnatelje zdravstvenih ustanova na suradnju u pripremi navedenih projekata, a sastanku su prisustvovali i župan Darko Koren, pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić, pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Željka Koluder-Vlahinja, ravnateljica Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije Marija Krajina sa suradnicom, sanacijska upraviteljica Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek“ Koprivnica Sandra Sinjeri, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije Draženka Vadla i voditeljica Odjela za razvojne EU projekte u PORI Razvojnoj agenciji Podravine i Prigorja Senada Ranilović.
 

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live