Novosti

Reakcija gradonačelnika Željka Lackovića na odluku ministra Romića o ukidanju potpora

Gradonačelnik Željko Lacković uputio je dopis ministru poljoprivrede Davoru Romiću u kojem stoji:
Bravo ministre Romić,
prvo primite lijepi pozdrav iz grada Picoka, Đurđevca u kojemu će te ostati zapamćeni i više nego što ste se nadali kao ministar ove propale Vlade.
Naime, u našem gradu nakon propasti naše najveće tvrtke Nature sretno smo dočekali novog investitora koji je odlučio investirati značajna sredstva od više 100 mil. kuna radi obnove poljoprivredne proizvodnje u svim segmentima propale Nature. Taj investitor zove se Osatina grupa koji već duže od godinu dana intenzivno radi na izgradnji novih kapaciteta za uzgoj svinja, preradu mesa, obnavlja i sadi 100 hektara novih voćnjaka, proširuje kapacitete hladnjače, gradi sortirnicu i što je najvažnije ugovara kooperacije s lokalnim stanovništvom.
Direktna posljedica ovih ulaganja je 320 novih radnih mjesta u našem malom gradu, kao i stotinjak sezonskih radnih mjesta, koja nezaposleni s našeg područja željno očekuju, a Zavod za zapošljavanje već provodi edukacije i prekvalifikacije.
 
Zašto bravo ministre!?
Zato jer ste svojim suludim potezom ugrozili egzistenciju gotovo 400 obitelji iz ovog ruralnog područja Lijepe naše i nije mi jasno čije ste to interese štitili. Neistina je i obmana da se sa 75 mil. kuna europskog novca moglo stvoriti više radnih mjesta, kao ni kvalitetnija poljoprivredna proizvodnja nego što je ovdje primjer. Na krilima populizma i predizbornog ludila u kojem sudjelujete, prozivate značajnog poduzetnika i proizvođača hrane koji ulaže u ruralni razvoj Hrvatske za pogodovanja, a taj gospodin Mirko Ervačić unatoč tome što ulaže više od 100 mil. kuna na području grada nikad nije tražio susret ili kakvu pogodnost izvan mjera naših programa poticanja poduzetništva.
Očito čovjek bježi od politike i političara, a da ima razloga potvrđuje upravo Vaš suludi potez kojim navodno štitite male proizvođače i europski novac, a zapravo samo pokazujete bolesnu političku ambiciju družine kojoj pripadate i zbog koje uskoro ponovno idemo na izbore.
Zato još jednom bravo ministre uz poziv da u kampanji dođete u naš grad i pogledate najveće ulaganje u proizvodnju hrane u Koprivničko-križevačkoj županiji, tamo će Vas sigurno dočekati.
 
Srdačan pozdrav iz Đurđevca,
Gradonačelnik Željko Lacković

Povezani članci

Odgovori

Back to top button
Skip to content
  • https://streaming.podravskiradio.hr/live